SpoelenMaar On Air

4 Jan

Eind December. Het einde van het jaar en helaas ook het einde van ‘onze’ lokale Omroep Oirschot. Ook het einde van het programma ‘Zomaar Zondag’ dus. Ik heb de afgelopen 2 jaar vrijwilligerswerk verricht voor deze Omroep en zo heb ik Jan van den Avoirt en Ron van de Schoot leren kennen. Iedere zondag maakten zij het radioprogramma ‘Zomaar Zondag’. De ene keer kwam de burgemeester wat bijdragen en een andere keer kwam er een politieagent wat voorlichting geven. De laatste uitzending was het echter mijn beurt om te stralen. ‘Wat maakt het ons nog uit, het is toch de laatste uitzending’ moeten de heren gedacht hebben.

Als je mij uitnodigt op de radio, dan kan er natuurlijk maar over één ding gepraat worden: Bier. In deze post kun je het hele stuk nog eens terugluisteren, mocht je het gemist hebben.

Ron en Jan zijn geen fanatieke bierliefhebbers. Ze zijn bekend met het bekende pilsje en ook hebben ze wel eens een Trappist gedronken. Aan mij de opdracht om ze wat te vertellen over mijn hobby, het bierlandschap en de taak om ze te verrassen met een onbekend biertje. Met deze taken in m’n achterhoofd ging ik naar de studio, met in mijn tas een flesje Berghoeve Khoppig en Emelisse Black IPA.

Enkele voorzichtige conclusies:
- Schrijven is makkelijker dan lullen.
- Ik heb toch wel enigszins een Brabants accent.
- De Berghoeve Khoppig is voor ‘beginnende drinkers’ een aangename verrassing, als ik Jan en Ron moet geloven.
- De Emelisse Black IPA gaat een stapje te ver.

Om gedoe met de heer Kuik / Stichting Brein / Youtube te voorkomen heb ik de (meeste) muziek uit het fragment geknipt.

No comments yet

Leave a Reply