Ratebeer: Deel 1

26 Apr

We hebben het op SpoelenMaar vaak over Ratebeer. Het is al vaker in het kort uitgelegd waar Ratebeer voor gebruikt wordt. Ik heb voor de nieuwsbrief die we verzorgen voor Café Buitenlust deze site wat uitgebreider toegelicht. In 4 delen verspreid komt hier mijn uitleg over de handige, leuke en interessante website!

www.ratebeer.com is vooral een website voor bierliefhebbers. Het is niet de enige, maar wel de meest bekende en meest overzichtelijke site. De site wordt veel gebruikt voor –de naam zegt het al– het beoordelen van bier. Daarnaast is het ook een nuttige, gemakkelijk te gebruiken database. Er staan gigantisch veel bieren van over de gehele wereld op de site en het aantal groeit nog dagelijks aangezien ook het aantal bieren nog dagelijks groeit. Ook interessante locaties, cafés, brouwerijen, bierwinkels, etc. zijn te vinden op de website.

Andere leuke mogelijkheden van Ratebeer zijn het ontmoeten van andere bierliefhebbers van over de hele wereld, discussies en verhalen op de diverse fora en een ‘events-calender’ waarin vrijwel alle biergerelateerde evenementen zijn opgenomen. Een account aanmaken is gratis en het gebruik van de site went snel en is –zo mag ik wel zeggen uit eigen ervaring– behoorlijk verslavend.

Als je regelmatig een (speciaal)biertje proeft zonder bij te houden wat je al gehad hebt en wat niet dan kan het nogal eens voorkomen dat je een bier proeft dat je al gehad hebt. Niets mis mee natuurlijk, een lekker bier moet vooral gedronken worden! Maar ben je steeds op zoek naar iets nieuws is het wel handig om te weten welke bieren je al kent. Door op ratebeer een score en beschrijving in te voeren van de bieren die je geproefd hebt kun je naderhand in één oogopslag zien wat je al gehad hebt en wat niet.

Op de diverse fora worden, naast de gebruikelijke ‘kletspraat’ ook regelmatig interessante artikelen geplaatst en zijn de laatste nieuwtjes op (speciaal)bier gebied te vinden. En heb je een vraag over een bier, een brouwerij of wat dan ook op biergebied, er is zeker iemand die het antwoord weet.

Wordt vervolgd!

No comments yet

Leave a Reply