Fryslân nog niet echt boppe!

31 Aug

De vakantie ging dit jaar naar Friesland. Samen met de vriendin vertrok ik via Bodegraven (tussenstop bij De Molen) naar Makkum. Eén van de uitstapjes was naar Joure, waar een goede winkel zou zitten. Hier een korte review van deze winkel en ik spreek mijn zorgen uit over de provincie Friesland!

Lekkerbier de bierwinkel, de naam verklapt al een beetje wat voor winkel het zou zijn, althans, dat hoopte ik dan maar. De TomTom had wat moeite om het adres te vinden, maar met wat zoekwerk was de winkel snel gevonden.

De winkel heeft een ruim assortiment aan bieren. Ze hebben er bieren van de Friese brouwerij ‘Us heit’ (redelijke bieren, maar niet bijzonder goed of slecht qua smaak), maar ook een flinke selectie bieren van de rest van Nederland, Duitsland, België, Scandinavië, Amerika, Groot-Brittannië en er waren zelfs wat Italiaanse bieren te vinden. Al deze bieren waren redelijk goed geprijsd en na een kleine 3 kwartier shoppen hadden we een goed gevulde doos. Als extra mochten we een bierglas uitkiezen om mee te nemen. Deze bierwinkel is goed bezig en is misschien wel de redding van de provincie Friesland.

 

Wat me opviel is namelijk dat Friesland nog een beetje achterloopt op het gebied van bier, tegenover de rest van Nederland. Als je kijkt naar de Nederlandse ‘places’ pagina van ratebeer valt namelijk op dat er in Friesland verder bar weinig te doen is op biergebied. Voor zover ik weet is er maar 1 brouwerij (eerder genoemde Us Heit), is er 1 fatsoenlijke winkel (Lekkerbier dus) en zijn er in de provincie geen ABT cafés te vinden. De cafés in Friesland komen niet veel verder dan de bekende Corona, Westmalle en misschien een Leffe. Terwijl in de rest van Nederland steeds vaker restaurants en cafés zijn met een leuke bierselectie, bleek dit in Friesland dus nog wat minder te zijn.

 

Of misschien wist ik de ware pareltjes van Friesland gewoon niet te vinden. In ieder geval is er nog ruimte voor verbetering daar! Mocht je goede cafés of winkel weten in Friesland, wees dan niet bang om de ratebeer places pagina aan te vullen met deze gelegenheden en/of mij op de vingers te tikken.

One Response to “Fryslân nog niet echt boppe!”

  1. Mark 07. Sep, 2012 at 07:11 #

    Friesland heeft 1 ABT café: Het Wapen van Terschelling in Midsland (op Terschelling dus). Vroeger zat er in Sneek een ABT café, De Draai, maar die is geen lid meer. En getuige hun website hebben ze ook al het lekker bier van de kaart geschrapt.

    [Reageer]

Leave a Reply