Fipo!

4 Mar

De eerste post op een blog. Hoe begin je zoiets eigenlijk? Laat me eerst de naam uitleggen.

Spoelen maar, je zult het vaak tegenkomen tijdens het bierproeven. Ik heb het dan niet over het bier dat je keel in spoelt, maar over het semi-lege glas dat achterblijft na een heerlijke proefronde. Om de smaak van het volgende biertje niet te laten beïnvloeden door de vorige, moet er gespoeld worden. Een makkelijke doch energie vretende klus die per proefsessie toch vaak minimaal een keer of 6 herhaald zal moeten worden. Proef je samen met (een) partner(s) dan word je, mits je goede afspraken maakt, toch enigszins verlicht van deze taak en zul je hem een stuk minder vaak hoeven uit te voeren.

Een aan de ene kant vervelende taak, aan de andere kant ook weer een mooie taak. Het betekent namelijk ook dat je zojuist weer hebt mogen genieten van een biertje. Of het bier nou lekker was, of niet jouw smaak, je bent weer een ervaring rijker.

Dus als je de volgende keer je glas aan het spoelen bent, klaar voor de volgende ronde, denk dan ook een keer aan ons!

No comments yet

Leave a Reply