Dossier Hop

5 Apr

Er zijn in Nederland veel bierliefhebbers en René en ik zijn niet de enigen die hier ook graag over schrijven. Vandaar dat we de krachten hebben gebundeld en Dossier Hop op hebben gezet.

De officiële oprichter Cees zegt er het volgende over:

Dossier Hop is de opiniesite in de wereld van speciaal bier. Wij verzamelen en bundelen de verhalen van meerdere blogs binnen Nederland in 1 dossier en bieden iedereen een podium voor zijn of haar blog over bier!

Er zijn vele blogs over (speciaal)bier in Nederland, waarbij de ene een stuk groter is dan de andere. Het idee van Dossier Hop is om deze blogs te bundelen en zo een verzameld podium te vormen voor het bloggen over (speciaal)bier. Dossier Hop probeert hierin een onafhankelijke tussenpersoon te zijn, maar ook een opiniemaker en trendsetter. Daarom ook zal de website zoveel mogelijk reclame- en sponsorvrij zijn. Geen schreeuwende banners en bewegende flash-filmpjes, maar gewoon tekst. Zoals het hoort.

We hopen dat een keur aan bierliefhebbers uit alle geledingen meedoen aan Dossier Hop. Gebruikers van Ratebeer, lezers van PINT, liefhebbers van Heineken, iedereen is welkom. We zullen zelf het internet afzoeken naar interessante verhalen, die wij op onze beurt weer met de lezer zullen delen. Ook proberen we nieuwe bloggers en columnisten over te halen om mooie verhalen over bier op onze site te plaatsen. De kracht moet de verscheidenheid van bloggers en onderwerpen (gerelateerd aan speciaalbier) zijn. Uit alle hoeken mag er input komen.

Om de kwaliteit te waarborgen en te voorkomen dat bepaalde bloggers buitenproportioneel posten, zullen redacteurs zorgdragen voor de content op de website. We willen zo min mogelijk censuur plegen uiteraard, omdat we waarde hechten aan verschillende meningen. Maar het moet voor de lezer overzichtelijk en interessant blijven. Want we doen dit niet om te scoren bij de (grote) brouwers of om zoveel mogelijk pieken op te halen bij sponsoren. Dossier Hop is van en voor de bierliefhebber.

Wij (SpoelenMaar) werken hier natuurlijk graag aan mee! Er veranderd niks aan onze site en we blijven bezig zoals we altijd al doen. Het enige verschil is dat sommige artikelen van onze site ook op Dossier Hop zullen verschijnen, samen met verhalen van allerlei andere bierbloggers!

No comments yet

Leave a Reply