De Week van het Nederlandse Bier

4 Apr

De Week van het Nederlandse Bier

 

Voor het eerst is er dit jaar De Week van het Nederlandse Bier. Deze week (die overigens 10 dagen duurt) zal gehouden worden van 10 tot en met 20 mei 2012. Door het hele land verspreid zullen er activiteiten plaatsvinden waarbij bier in de schijnwerper staat. In dit artikel wat meer informatie.

De biercultuur in Nederland is weer aan het groeien. Lang waren we een pils drinkend volkje, maar daar komt langzaam maar zeker verandering in. De Nederlandse brouwers timmeren hard aan de weg en sommige brouwerijen staan zelfs internationaal erg sterk, bijvoorbeeld brouwerij De Molen uit Bodegraven. Steeds meer mensen beginnen dit te ontdekken en bestellen vaker een speciaalbiertje, iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen en waar ik ook een steentje aan hoop bij te kunnen dragen via deze site.

Ook de achterstand dat bier had op wijn begint te krimpen. Was eerder wijn voor fijnproevers en bier voor zuiplappen, zie je nu dat speciaalbier steeds meer hetzelfde aanzien begint te genieten. Steeds meer restaurants beginnen dan ook met een bierkaart en gerechten waarin bier verwerkt is, of waar bier goed bij past.

De Week van het Nederlandse Bier staat dus in het teken van dit mooie product. Niet alleen kun je op veel plekken genieten van mooie bieren, ook zullen er verschillende brouwerijen geopend zijn zodat je een kijkje in hun keuken kunt nemen. Iets wat voor de liefhebber ook erg leuk en indrukwekkend kan zijn.

Door het hele land zijn activiteiten. Ik kan ze niet allemaal op gaan noemen, maar voor een goed overzicht kun je kijken op deze site.

Ook in ons eigen Oirschot zal een mooi speciaalbierfestival georganiseerd gaan worden op donderdag 17 mei. Zet dit vast in je agenda, dan volgt er later deze week een artikel waarin je meer informatie krijgt over wat je er kunt verwachten.

No comments yet

Leave a Reply