Belgian Beerrun!

13 May

Ook onze voorraad bier raakt nog wel eens op. We hebben helaas nog geen magische koelkast gevonden die onze biervoorraad automatisch op peil houdt, dus moesten we gister weer eens op pad om bieren te gaan zoeken. Deze keer ging de tocht dwars door België. In dit artikel noem ik de drie winkels waar we zijn geweest en ik kan je alvast verklappen dat alle drie de winkels aanraders zijn. Het meest uitgesproken woord die dag is ‘ziek’, want dat is het aanbod in deze drie winkels zeker te noemen.

De eerste stop was in Grobbendonk, bij Bierhandel Willems. Deze winkel heeft een gigantisch aanbod aan Belgische bieren. Deze winkel is ook voor de ‘beginnende’ bierproever een aanrader, want de meeste 33 cl flesjes kosten tussen de 1 en 2 euro. Ze hebben een groot aanbod van fruitbieren, dubbels, tripels en alles wat Belgisch is. Voordeel van deze shop is duidelijk de prijs en het grote aanbod, het nadeel is dat ze er vrijwel alleen Belgische bieren hebben. Toch is deze winkel een waar paradijs voor de bierliefhebber, waar wij ook nog voldoende bieren konden vinden die we nog niet gedronken hebben. Het afrekenen duurde ongeveer een kwartier door de grote hoeveelheid verschillende flesjes die we hadden uitgekozen, maar tijdens het wachten kregen we een pintje van de tap die naast de kassa staat. In Nederland zul je dit niet gauw tegenkomen, maar ik vond het wel schitterend.

 

Een uur en een hele hoop gezoek later kwamen we aan in Gent. De eerste stop was de Hopduvel. Het navigeren in de binnenstad viel niet mee door alle eenrichtingswegen en de brug die we moesten oversteken was natuurlijk afgesloten die dag. We lieten ons niet tegenhouden en uiteindelijk kwamen we aan op het privéparkeerterrein van de Hopduvel.
Eenmaal binnen bleek deze winkel een paradijs te zijn. Deze winkel heeft ook een groot aanbod Belgische bieren, maar daarnaast hebben ze een enorm assortiment van bieren die je op weinig andere plekken zult treffen. Scandinavische bieren van Mikkeller, Nøgne Ø, Amager Bryghus, maar ook Amerikaanse giganten als Cigar City en Three Floyds (bekend van bijvoorbeeld de Dark Lord en Zombie Dust) kun je er vinden. De prijzen van deze bieren liggen een stuk hoger dan de Belgische bieren, maar dat is logisch omdat het gewoon lastig is om deze bieren in Nederland of België te krijgen. Ikzelf ben een grote fan van Amerikaanse en Scandinavische bieren en deze shop was voor mij dus echt geweldig.

Als laatste stop, voor de friet met zure mayonaise natuurlijk, was bij Dranken Geers dat op zo’n 10 minuten afstand van de Hopduvel gelegen is. Deze winkel is een beetje een combinatie van de eerder genoemde winkels. Het aanbod is er gigantisch. Zowel hun selectie van Belgische bieren als buitenlandse bieren is heel groot en uitgebreid. We vonden nog een paar mooie bieren die we bij de Hopduvel niet konden vinden en ook konden we er nog wat Italiaanse brouwsels op de kop tikken. De prijzen zijn zeker schappelijk te noemen en vergeleken met de Nederlandse winkels die ik ken ben je er toch wel iets goedkoper uit. Dit geldt eigenlijk voor alle drie de winkels die dag. Zo kocht ik nog een fles La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 8 (geloof ik) en deze kostte me 8 euro: 2 euro goedkoper dan in de winkel van La Trappe zelf.

We zijn de hele dag onderweg geweest en het was een flinke tocht, maar we kunnen nu weer maanden vooruit. Mocht je ooit een dagje vrij hebben en heb je zin om lekkere bieren in te gaan slaan dan kan zo’n tocht zeker de moeite waard zijn. Er zijn wel winkels in Nederland met een goed tot geweldig aanbod van bieren, maar winkels van dit kaliber kom je in Nederland (helaas) niet tegen.

One Response to “Belgian Beerrun!”

  1. Leen // Dranken Geers 15. May, 2012 at 15:07 #

    Leuk om te lezen dat jullie een fijne dag beleefden, en een bezoekje aan onze winkel hebben gebracht. Geniet van jullie biertjes!

    [Reageer]

Leave a Reply